Analiza de risc

Analiza de risc la securitatea fizica

Analiza de risc la securitatea fizica este un instrument prin care se stabilește gradul de risc la nivelul unei unități, în raport cu un standard propus de către Poliția Română. Prin realizarea unei analize de risc la securitatea fizica delimităm riscurile, alcătuim un plan de soluționare a problemelor și alocăm resursele necesare fiecărui risc de securitate. Prin documentul analiza de risc la securitatea fizica reușim să acordăm măsurile de securitate necesare fiecărui operator economic.

Aceasta se realizează din varii motive, unul dintre ele fiind și obligația legală. Firmele care nu au efectuată o astfel de analiză de risc riscă o amendă de până la 10.000 de lei.  În plus, realizarea unei astfel de analize reduce semnificativ evenimentele neplăcute din aria securității.Etapele unei astfel de analize de risc la securitatea fizica sunt:

  • Identificarea și inventarierea proceselor organizației (etapă de producție, distribuție, relaționare cu clienții etc) în vederea colectării cât mai multor informații
  • Identificarea vulnerabilităților prin chestionarea personalului relevant și prin analiza istoricului firmei
  • Colectarea principalelor caracteristici ale obiectivului de protejat prin efectuarea de măsurători, prin analiza tenace a planurilor
  • Stabilirea elementelor esențiale, cu maximă atenție și cu meticulozitate, apoi identificarea listei reglementărilor legale și a standardelor aplicabile beneficiarului
  • Ierarhizarea riscurilor utilizând metoda de evaluare și estimare convenită cu beneficiarul

Analizele de risc realizate de către societatea noastră presupun măsurarea, analiza și interpretarea tuturor termenilor, informațiilor și documentelor cu maximă atenție, cu seriozitate și cu spirit practic, pentru a putea oferi servicii calitative, la un standard de siguranță absolut excepțional, respectând cadrul legal și dorințele beneficiarului.

Fiecare analiză se revizuiește, conform legii (Instrucțiunea nr.9 a MAI/2013,art.4, alin.(4)), odată la fiecare 3 ani sau în cel mult 60 de zile de la producerea unui incident. De asemenea, se revizuiește și în caz de producere a unor modificări arhitecturale sau funcționale ale obiectivului sau în cazul schimbării obiectului de activitate, în cel mult 30 de zile.

Doriți să aflați mai multe despre analiza de risc la securitatea fizica sau aveți o situație pe care doriți să o discutați cu un evaluator specialist?

Contactați-ne!


Vrei siguranta garantata? Descopera sistemele de securitate SEGURO

Contactează-ne